kinegoekint | Specificaties
106
page-template-default,page,page-id-106,sfsi_actvite_theme_default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Specificaties

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is een specialisatie binnen het domein van kinesitherapie waarbij men zich verdiept in de relaties tussen spieren, gewrichten en zenuwen binnen de wervelkolom en extremiteiten. Een manueel therapeut(e) heeft de vaardigheid en ervaring om de patiënt adequaat te onderzoeken, de anamnestische en klinische gegevens te interpreteren en daarop een individueel aangepast behandelplan op te stellen. Tijdens het onderzoek wordt steeds getracht de oorzaak van de symptomen te achterhalen als ook een oorzakelijke behandeling uit te voeren. Het heeft namelijk geen zin om enkel symptoombehandeling te doen en de oorzaak van het probleem niet weg te nemen.

TECHNIEKEN 

De manueel therapeut(e) heeft een groot aanbod aan technieken die variëren tussen manipulaties, stretchtechnieken, harmonische mobilisaties, neurogene mobilisaties, triggerpunttherapie. rug -en nekscholing etc. Wat een manueel therapeut onderscheidt van een kinesitherapeut zijn de manipulaties. De manipulaties van een manueel therapeut zijn zachte, eindstandige manipulaties die kunnen gepaard gaan met een geluid, de befaamde “krak”. Deze manipulaties worden als zacht en aangenaam beschreven en omvatten geen lange hefboomtechnieken.


MYOFASCIALE THERAPIE

Myofasciale Therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in het verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich pijnpunten, triggerpoints genoemd.
Een triggerpoint is een verkrampt deeltje van de spier die een specifieke pijn en vaak ook een uitstralingspijn geeft. 

Wij behandelen deze triggerpoints door middel van dry needling, compressietechnieken en stretching. Dry needling is een behandelmethode waarbij het triggerpoint wordt aangeprikt met een dun naaldje, om de spier snel en efficiënt te ontspannen.